linser p ntet
 

Äntligen, kortbetalningar utan pop-upfönster

Inlägg skrivet Tuesday 14 March, 2006 kl. 3:09 pm av Martin Arwin

Hittills så har våra kunder kunnat betala med VISA och Mastercard men bara i ett pop-upfönster. Detta har medfört att ca 10% av “kortkunderna” avbrutit sina beställningar eftersom deras webbläsare blockerar pop-upfönster och de därför inte kunnat slutföra köpet.

Anledningen till att vi inte haft kortbetalningsprocessen integrerad i Netlenssidorna tidigare är att det kräver en dyrare typ av abonnemang hos vår betalväxel www.dibs.dk samt att det är nödvändigt att ha aktiverat Secure Sockets Layer (SSL) och Transfer Layer Security (TLS) på servern som Netlens ligger på. Man måste kunna publicera på https-sidor så att trafiken med kortnummer är krypterad och säker.

Nu har vi alltså tagit steget dit och våra kunder kan äntligen stanna på Netlens egna sidor under hela köpprocessen!

Säkerhetsvarning

Tyvärr återstår ett litet problem kvar att lösa och det är att skaffa ett eget TLS-Certifikat. Just nu använder vi oss av vårt webbhotells (www.levonline.com) certifikat vilket innebär att våra kunder får en “Säkerhetsvarning” innan de besöker kortbetalningsformuläret. Detta pga av att certifikatet är utfärdat för Levonline och inte för Netlens. Krypteringen och säkerheten är dock 100%. Förhoppningsvis förstår våra kunder detta…

Eget certifikat

Att skaffa ett helt eget certifikat kostar hos www.thawte.com ca 1000 kr per år per domän. Till detta kommer att kontot hos webbhotellet måste uppgraderas till “Royal class”, ytterligare ca 2000 kr om året. Kanske är det värt det för att våra kunder skall slippa säkerhetsvarningen – vi får se hur många som “reagerar” negativt på varningen. Troligtvis skaffar vi eget certifikat inom kort.

2 kommentarer to “Äntligen, kortbetalningar utan pop-upfönster”

 1. Nils (Portugal) säger:

  Hei Martin, Jag har med fornøyelse lest din blog.

  Ett tips til deg:

  RapidSSL digitalt certifikat, USD 15,95 /år (2 år: USD 26,-).
  Ett mycket godt alternativ til Thawte J

  http://www.servertastic.com/store/product.asp?numRecordPosition=1&P_ID=222

 2. Martin Arwin säger:

  Tack för tipset Nils, jag skall undersöka saken!

Lämna en kommentar

Netlens Scandinavia AB
Thorildsv. 4
112 43 Stockholm
Tel: 08-618 05 05
Fax: 08-618 05 05
Partners