linser p ntet
 

Bättre för ögonhälsan att handla linser på nätet

Inlägg skrivet Wednesday 15 February, 2006 kl. 2:45 pm av Martin Arwin

Det finns fortfarande en liten schism emellan oss nätbutiker som säljer linser och många traditionella kontaktlinsoptiker. Egentligen inte ifrån vår sida utan mest ifrån andra hållet… Det kan bero på att vi tar en del av deras kunder men det kan också bero på en helt ärlig uppfattning hos optikerna att det är ”riskabelt” att handla sina linser på nätet.

Byt linser ofta – Bra för ögonen

Vi skulle tvärtemot hävda att det finns en mycket positiv effekt av näthandeln för ögonhälsan som vida överväger eventuella negativa effekter. Vad är då denna effekt? Jo, tack vare de lägre priserna (Upp till 50% billigare), så har våra kunder råd att byta linser när det är dags. De tidigare höga priserna gjorda att många använde sina månadslinser i flera månader innan de handlade nya. Resultatet av detta var att de gick med linser med proteinbeläggningar, vilket inte bara irriterar ögat och är obekvämt, utan också är en grogrund för bakterier eftersom det är mycket svårare att göra ren en lins som har beläggningar.

Inga studier visar på negativ effekt

Vidare finns det inga studier som tyder på att Internethandeln skulle ha påverkat ögonhälsan åt ett negativt håll. Jag är övertygad om att alla våra kunder inser vikten av att besöka en optiker eller ögonläkare minst en gång om året och att de klarar av att ta detta ansvar själva. Självklart vill vi hjälpa till att underlätta dessa besök så långt det är möjligt och startar därför gärna ett samarbete med optiker runt om i landet. Hör av er ni som är intresserade av ett samarbete! Tänk på att många linsbärare också handlar glasögon och att dessa bäst utprovas i butik…

Lämna en kommentar

Netlens Scandinavia AB
Thorildsv. 4
112 43 Stockholm
Tel: 08-618 05 05
Fax: 08-618 05 05
Partners