linser p ntet
 

Internethandeln med linser ökar

Inlägg skrivet Thursday 26 October, 2006 kl. 3:49 pm av Martin Arwin

Nya siffror visar att andelen svenska linsanvändare som handlar sina linser via Internet är uppe i 27%! Att jämföra med ca 20% för två år sedan. Siffrorna är färska och kommer ifrån en undersökning utförd av ett känt svenskt undersökningsföretag och undersökningen är beställd av en av de stora linstillverkarna.

Ökad linsanvändande 

Till denna ökning skall läggas ett ökat linsanvändande i allmänhet. Ca 13% av den svenska befolkningen använder i dagsläget linser från och till. I USA, som är världens mest kontaktlinsutvecklade (!) land, är siffran högre, mellan 15-20% av amerikanerna använder kontaktlinser.

Färgade linser och Dygnetrunt-linser

Vi inom branschen ser också en tydlig ökning inom vissa segment, t ex färgade linser och dygnet-runt-linser. Största marknadsandelen i Sverige inom dessa kategorier har tillverkaren CIBA Vision med sina Freshlook-modeller och med Night & day-linsen i dygnetruntsegmentet.

Internet som inköpskanal tar över i framtiden

En generellt mer avslappnad attityd gentomot att handla på Nätet hos privatpersoner spelar naturligtvis också in i den ökning vi ser och när dagens högstadie- och gymnasieungdomar skall handla sina linser för första gången för egna pengar blir det ju inte svårt att gissa vilken inköpskanal de väljer…

 

 

Lämna en kommentar

Netlens Scandinavia AB
Thorildsv. 4
112 43 Stockholm
Tel: 08-618 05 05
Fax: 08-618 05 05
Partners