linser p ntet
 

Skrivare och bläckpatroner

Inlägg skrivet Monday 29 May, 2006 kl. 12:40 pm av Martin Arwin

En viktig del i distributionsdelen av verksamheten är utskrifter av packsedlar, fakturor och påminnelser. Om inte skrivaren funkar så stannar verksamheten. En pålitlig skrivare är därför av yttersta vikt.

Lexmark C 510

Efter en del pris- och produktjämförande online så föll valet på färglaserskrivaren Lexmark C 510. Bläckpatroner, eller rättare sagt toner, till skrivaren var relativt sett prisvärda sett till kr/sida jämfört med andra konkurrerande modeller och framför allt var inköpspriset på 5000 kr tilltalande. Skrivaren hade fått en del bra recensioner på www.pricerunner.se och www.smartson.se samt om jag minns rätt även på www.epinions.com.

Tyvärr började skrivaren krångla efter ca 5000 utskrifter. Vänstersidan av ca var åttonde utskrift blev suddig och det gjorde att arbetet med packsedlarna tog onödigt lång tid.

Lexmark gav bra support

Som tur är har Lexmark Sverige en utmärkt support (Så länge man har garanti kvar på skrivaren). De skickade en tekniker i två omgångar som bytte diverse delar. Till en början såg reparationerna ut att funka men så småningom kom felet tillbaka. Vid ett tredje samtal till Lexmarks support föreslog jag att vi skulle byta ut skrivaren. Jag fick hjälp av Lexmarks supportchef Henrik som fixade så att Netlens nu har uppgraderat till en C 522. Pga av att vi precis köpt in nya High Yield toners till C 510:an skickade Henrik med extra bläckpatroner till C 522:an. Schysst!

C 522:an har funkar än så länge problemfritt. Den är snabbare än 510:an men har ett litet trist vinande ljud när den drar igång.

Backupskrivare & garanti

Pga av erfarenheterna med den problematiska C 510:an så har Netlens nu införskaffat en reservlaserskrivare (Svartvit) som kan rycka in om det uppstår problem med den nya Lexmarken. Jag funderar starkt på att förlänga garantitiden till 3 år för C 522:an pga av de problem som kan uppstå samt den faktiskt klart godkända suppport som Lexmark levererat så här långt.

 

Länkar:

http://www.lexmark.se/

Lämna en kommentar

Netlens Scandinavia AB
Thorildsv. 4
112 43 Stockholm
Tel: 08-618 05 05
Fax: 08-618 05 05
Partners