linser på nätet
Linsrecensioner 3300+
Glasögonrecensioner 450+
Välkommen Logga in | Ny kund
Telefon: 08-618 05 05 | Support

Integritetspolicy

1. Allmänt

Din personliga integritet är viktig för oss och vi arbetar för att säkerställa att dina personliga uppgifter är skyddade. Nedan följer vår policy som fastställer hur Netlens Scandinavia AB, orgnummer 556681-0049, samlar in samt behandlar dina personuppgifter.

2. Vem är personuppgiftsansvarig?

Netlens Scandinavia AB (Orgnummer 556681-0049, Minervavägen 28, 191 50 Sollentuna, info@netlens.se) är personuppgiftsansvarig när du uppger dina uppgifter i samband med köp, service och övriga ärenden hos Netlens.

3. Vilka uppgifter samlas in?

Nedan följer en överskådlig sammanställning av de olika kategorier av personuppgifter vi kan komma att samla in, samt laglig grund för detta insamlande, samt för vilket ändamål respektive uppgift änvänds.

ÄndamålKategorier av personuppgifterLaglig grundAutomatiserat beslutsfattande (Ja/Nej)
För att hantera beställningar och köpNamn, Adress, Personnummer, E-post, Telefonnummer, Betalningshistorik, Betalningsuppgifter, KreditupplysningarAvtalsförpliktelser enligt Netlens köpvillkorNej
Hantera ditt konto hos NetlensE-postadress, Användarnamn och lösenord, Identifikationsnummer, Orderhistorik, Betalningsuppgifter, Användarhistorik, Kundinställningar, Korrektionsvärden för linser och glasögonBerättigat intresse - Nödvändigt för att tillhandahålla god service.Nej
Hantera kundserviceärendenE-postadress, Användarnamn, Telefonnummer, Ordernummer, Köphistorik, KorrespondensBerättigat intresse - Nödvändigt för att tillhandahålla god service.Nej
Att via post, e-post, telefon och SMS/MMS förmedla relevant information rörande Netlens tjänster och produkterNamn, Adress, Personnummer, E-post, Telefonnummer, Identifikationsnummer, Orderhistorik, KöphistorikBerättigat intresse - Nödvändigt för att tillhandahålla god service.Ja
Utveckling av Netlens tjänster, produktsortiment och systemOrdernummer, Köphistorik, Korrespondens, Identifikationsnummer, Orderhistorik, Användarhistorik, KundinställningarBerättigat intresse - Nödvändigt för att tillhandahålla god service.Nej

Berättigat intresse
Denna grund innebär att vår behandling av dina personuppgifter baseras på en intresseavvägning mellan att vi har berättigade intressen av att behandla dina personuppgifter som väger tyngre än ditt intresse att inte få personuppgifterna behandlade. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss och begära att vi upphöra att behandla, använda och lagra dina uppgifter för dessa "Berättigade intressen".

4. Vem får tillgång till dina personuppgifter?

Netlens kan komma att lämna ut personuppgifter till samarbetspartners för att upprätthålla vår service.

Våra samarbetspartners är: Unifaun, Itella, PostNord, Asendia, Paloma, PayPal, Nets/DIBS, Testfreaks, Klarna, Google, TradeDoubler, Double, Facebook, Microsoft, CLX, Tre, Coopervision, Bausch&Lomb, Alcon, Johnson & Johnson.

Uppgifter till tredje part används endast för att tillhandahålla vår service till dig. Vi överför aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål som bedrivs av tredje part utanför våra samarbetspartners. Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part utan ditt tillstånd. Netlens kan komma att lämna ut dina personuppgifter om nödvändigt för att följa gällande lagstiftning och krav från myndigheter, för att tillvarata Netlens rättsliga intressen eller för att förhindra bedrägerier och andra säkerhetsproblem. Netlens lagrar endast personuppgifter inom EU/EES.

5. Detta är är dina rättigheter

Netlens skall på din begäran rätta, radera, avidentifiera eller komplettera dina uppgifter.

Du har rätt att få:

  • Tillgång till dina personuppgifter. Du har rätt att få ett utdrag över vilka personuppgifter vi har sparade om dig.
  • Rättelse av dina personuppgifter. Du har rätt att begära att Netlens utan onödigt dröjsmål rättar felaktiga eller ofullständiga uppgifter.
  • Radering av dina personuppgifter. Du har rätt att begära att dina personuppgifter raderas om de inte längre är nödvändiga. Vid lagstadgade krav på lagring av dina personuppgifter eller när det finns andra legitima skäl till varför Netlens skall spara dina uppgifter kommer dina personuppgifter inte raderas.
  • Begränsad behandling. Du har rätt att begära att dina personuppgifter endast får användas för vissa ändamål.
  • Dataportabilitet: Under vissa förutsättningar har du rätt att begära att vissa av dina personuppgifter överförs till en annan personuppgiftsansvarig.
  • När Netlens använder dina uppgifter med stöd av "berättigat intresse" har du rätt att invända mot detta. Vid en invändning fortsätter Netlens endast om det finns berättigade skäl till behandlingen som väger tyngre än dina intressen.
  • Du har rätt att inkomma med eventuella klagomål på hur vi behandlar dina personuppgifter till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.

6. Användning av cookies mm

Vi använder cookies och andra spårningstekniker för att ge dig full service. Du hittar mer information på vår sida om cookies.

7. Vid ändring av vår integritetspolicy

Netlens förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i denna Integritetspolicy. Eventuella besked om ändringar kommuniceras på vår hemsida samt syns i detta dokument.

8. Kontaktinformation till personuppgiftsansvarig

Kontakta oss om du har frågor kring vår Integritetspolicy eller om du vill begära ett registerutdrag eller ändringar.

Netlens Scandinavia AB
Minervavägen 28
191 50 Sollentuna
Sverige
Telefon: 08 618 05 05
info@netlens.se
Företagsregister: Bolagsverket
Organisationsnummer: 556681-0049

 
Netlens Scandinavia AB
Minervavägen 28
191 50 Sollentuna
 

 Tel: 08-618 05 05